De boomgaard,  De tuin,  Lente,  Uncategorized

‘Lentestress’. Quoi?😜

Het is april en de lente is nu écht gearriveerd. En dan voelt het alsof alles onmiddellijk en tegelijk moet gebeuren. 
Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen waar elke tuinier door moet.

Alsof er ergens een startschot gegeven wordt, en we dan maar collectief als halve wilden uit de startblokken moeten schieten.

Er moet nú gesnoeid worden en het is nú het moment om te zaaien. Die bollen moeten ook nú de grond in. En jawel, die ‘minder gewenste planten’ -het leven is leuker als er geen onkruid bestaat 😉 – beginnen inderdaad nú te groeien.

We moeten nog beginnen en we hebben al het gevoel dat we met een been in het gips achter de bal strompelen. Zo is het toch ook niet meer plezant…🙄

Tijd dus om nú een stapje achteruit te zetten. Ons twee minuten in de zon te zetten met een tas koffie (of iets sterker), en te genieten van het groen dat alleen nú zo fris. 😊

Want daarvoor heb je toch een tuin?
Om ervan te genieten. (Monty would agree!👍)

Ach, de lente… 😍 Ondanks alle madness moet het wel mijn favoriete seizoen zijn. De natuur is vol belofte. Terwijl de aarde zachtjes opwarmt, komen de fruitbomen in bloei. De tuin is een canvas dat nog beschilderd moet worden in de maanden die komen.

Met nog wel wat plant-en zaaiwerk voor de boeg kijk ik ondertussen graag naar de rosse metselbijen, die van zonsopgang tot zonsondergang druk in de weer zijn. 
Voor hen is het echt wel nú om doen.

Maar wij? Wij hebben best nog wel tijd voor een drankje… 😉
Geniet ervan, santé!

Tine 🌷

2 Reacties

  • Stefan

    Beste Tine,

    Ik vond dit artikel via google door te zoeken naar ‘lentestress’. Ik heb altijd stress in de lente, het gevoel dat de wereld ontwaakt en dat alles opeens tegelijk moet. Uw tekst was een geweldige relativering met het echte leven. We vergeten soms te genieten. Bedankt hiervoor!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *