Over de tuin

Er is een tuin aan het huis en ook een boomgaard op een boogscheut.

Na de verbouwing van het huis kwam de heraanleg van de tuin. We begonnen ongeveer vanaf nul. Twee bomen bleven staan: een eik en een berk. Vaste planten werden gerecycleerd. Gras verdween en er kwamen borders in de plaats.

Een tuin is persoonlijk. We ’tekenden’ de tuin zoals hij voor ons perfect leek. We vulden hem met planten waar we van hielden en hoewel hij misschien vreemd lijkt voor anderen -English garden meets tropical garden- zouden we hem niet anders willen.

De tuin zal nooit af zijn. Er wordt al eens een plant verplaatst. Er kan altijd een plantje bij.
Onze tuin leeft en groeit met ons mee.

We droomden ook van fruitbomen en appeltjes van eigen oogst, ruimte voor Felix om te spelen in het groen, ons eigen stukje natuur… Plaats ook voor nieuwe ‘groenexperimentjes’.

De dromen waren te groot voor de tuin aan het huis. We kochten een weide en plantten een boomgaard. 

Op de boomgaard staan hoogstamfruitbomen, een knotwilgenrij en een houtkant aan twee zijdes. We ontsnappen er graag even of langer aan de dagelijkse wereld.

We tuinieren zonder pesticiden.
Sinds onze zoon leukemie kreeg nog net iets overtuigder. De insectjes zijn dus welkom. ‘Onkruid’ is niet het einde. Plagen proberen we op een andere manier onder controle te krijgen. Er zijn ergere dingen in het leven.

Intussen genieten we met volle teugen van de tuin en van de boomgaard.

To plant a garden is to believe in tomorrow .