Snijbloemen,  Uncategorized,  yogaweekend

Bloemen op bestelling

“Zou jij geen bloemetjes uit je tuin kunnen voorzien voor ons yogaweekend? Om de tafels een beetje op te fleuren…”
“Goh ja, waarom niet?”
En just like that was ik gevangen. 🙂

Het yogaweekend van Yoga in Opwijk met Leen vindt plaats van 13 tot 15 september.

En in september staat hier meestal wel nog iets. De verbena bloeit normaal gezien nog weelderig. De kaardebol ziet er nu al veelbelovend uit en we hebben adderwortel en nog wel wat andere vaste planten die meestal in alle stilte hun best wel doen. Soms zelfs tot de eerste vorst, de doorzetters.

Tweejarigen heb ik vorig jaar in de zomer al gezaaid. Hoge verwachtingen dus voor dit jaar! (Hoewel deze -lijkt mij- vooral in de eerste helft van het jaar zullen bloeien: vingerhoedskruid, muurbloempje, duizendschoon en damastbloem.) Voor eenjarigen heb ik een truckload zaadjes liggen, met dank aan Higgledy Garden.

(Een man -één van de weinige- in de #organic #seasonal #homegrownbloemetjessector. Woont op een boot met zijn hond Flash en heeft een cutflower-business. Need I say more? Ik houd van zijn schrijfstijl en hij verkoopt ook zaadjes voor supermooie snijbloemen. Te volgen als je een flowergeek bent, like me 🤓 )

Terug on topic. 😉 Meestal zijn er ook dahlia’s in september. Maar altijd veel te weinig. En vorig jaar hadden we een slakkenplaag in de lente en een hyperdroge zomer. De dahlia’s vonden dat niet zo tof, en ik ook niet…

Ach, er is eigenlijk altijd wel iets in de tuin maar bij seizoensbloemetjes ‘uit eigen hof’ kan je niet alles plannen. Helaas, want ik houd wel van mijn zekerheden. Alleszins, we zien wel wat er is en daar zullen we het dan mee doen.

And if all else fails (tornado door de tuin, of zo), ken ik gelukkig de perfecte adresjes om toch aan mooie seizoensbloemetjes te geraken!

Tine 🌷

#aflowerchallenge #excited #yogaweekend #yogametleen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *