De boomgaard,  Uncategorized

Maak kennis met de boomgaard!

We droomden van fruitbomen en appeltjes van eigen oogst, ruimte voor Felix om te spelen in het groen, ons eigen stukje natuur… Plaats ook voor nieuwe ‘groenexperimentjes’. De dromen waren te groot voor de tuin aan het huis. 
Hallo dus uitbreiding, welkom weide!

De weide ligt op een boogscheut van ons huis. Ideaal om snel naar toe te gaan. Perfect om even (of langer) te ontsnappen aan de dagelijkse wereld.

In samenwerking met Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen en vzw Grijkoort werden deze winter maar liefst 17 hoogstamfruitbomen aangeplant.

We kozen voor degelijke inheemse soorten; goede bestuivers die binnen enkele jaren een mooie opbrengst zouden moeten geven en weinig vatbaar zijn voor ziekten. Helemaal verliefd intussen op het resultaat.
Nu is het ongeduldig wachten op de eerste bloesems. 🌸

En er kwam nog groen bij.

De bestaande knotwilgenrij aan de onderzijde van de weide werd doorgetrokken over de volledige lengte. We maken de bijtjes graag blij met extra nectar en stuifmeel. 😉
(Misschien mogen we in de loop van het jaar nog meer bijtjes blij maken, waarover hopelijk later meer! 🐝)

Dat ‘blij maken’ doen we trouwens ook met de nieuwe houtkant aan 2 andere zijden van het perceel. (Ook in samenwerking met RLVA en vzw Grijkoort.)
Goed voor een honderdtal meter ‘woongebied’ voor allerlei diertjes. En de belofte van evenveel snoeiwerk maar dat nemen we er met plezier bij!

Dan rest er uiteraard nog één zijde, die niet in een paar zinnen te vatten is. 
De playground: een strook van een tiental meter breed waar ik mijn stempel op mag drukken. Een work in progress, en met zekerheid een meerjarenplan.

Het stukje waar ik waarschijnlijk nog het meest op ga vloeken, dat ik al tientallen keren op papier zette en dat ik elke keer glashelder zie als ik mijn ogen sluit. Waar ik ook zo hard van ga genieten, tijdens het ‘maken’ en erna.

We zien wel waar we eindigen!

Wordt vervolgd…:-)

Tine🌷

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *